Beste leden van Active Personal Training,

Waar we bang voor waren is uitgekomen; vanaf morgen moeten we weer opnieuw in lockdown, minimaal tot 14 januari ’22. Echt ontzettend jammer en heel frustrerend, wederom balen we er enorm van.

Maar we laten ons niet stoppen! Wat we hebben opgebouwd gaan we niet meer opgeven. Onze conditie en spieren willen we niet verliezen en daarom trainen we wederom live online via Zoom of met onze home-workouts in de Eversports-app.

Dus schouders weer eronder en go with the Active flow. Het is niet anders en samen staan we sterk, dat blijft ons motto. Het is ontzettend belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen, dat houd je fit en gezond. Opgeven is natuurlijk geen optie, nooit! Wij zijn jullie stok achter de deur en staan voor jullie klaar. Een groot voordeel van de Eversports-app is dat je op ieder moment van de dag een training kunt uitkiezen en deze kunt ‘kopen’ met je abonnement of strippenkaart. Dit kost je dus verder niks extra!

Is dit voor jou de eerste keer dat je online wil gaan trainen, dan kun je ons altijd vragen hoe het in zijn werk gaat. We leggen het je graag uit.

Let op!

Morgen, zondag dus, wordt er geen training online gegeven. Je kunt wel vanuit Eversports online een training opstarten indien je nog een les over hebt deze week of als je gebruik maakt van een strippenkaart. Uiteraard kun je ook altijd een losse les kopen als je dat wil.  

Uitleen materialen

Wil je graag materialen lenen, dan kun je morgen tussen 12.30 – 13.30uur terecht in de Studio. Het is echter wel van belang dat er heel zorgvuldig met onze spullen wordt omgegaan. We hanteren een registratielijst voor de uitgeleende materialen en we gaan er van uit dat alles in goede staat wordt teruggebracht. 

Christmas Workout

Op 2e kerstdag organiseert Active Personal Training weer een speciale online Christmas Barbelltraining, exclusief voor alle leden. Heidi, Joke en ik zullen samen een unieke en energieke training presenteren met een leuke twist. 

Online trainingsschema voor de komende weken

Maandag

Functionele Circuittraining:       9.00-9.50 uur

Pishape:                                   19.00-19.50 uur

Functionele Circuittraining:    20.00-20.50 uur

Dinsdag

Pilates:                                     19.00-19.50 uur

Bodyshape Barbell Training:  20.00-20.50 uur

Woensdag

Functionele Circuittraining:    9.00-9.50 uur

Donderdag

Functionele Circuittraining:    19.00-19.50 uur

Vrijdag

Zumba:                                   9.00-9.50 uur

Bodyshape:                            10.00-10.50 uur

Zaterdag

Bodyshape Barbell Training:  10.00-10.50 uur

Leden van de Sportfit 55+ kunnen op eigen niveau meedoen met de aangeboden online lessen naar keuze.

We hopen dat jullie ook deze keer met ons mee willen doen. De training gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Vergeet niet om jezelf tijdig aan te melden, om te voorkomen dat een training onnodig wordt geannuleerd. Dus houd de app goed in de gaten.

Wil je trainen op het moment dat het je zelf uitkomt? Kijk dan in je Eversports app, klik op ‘Active Personal Training’ en ga naar ‘video’s’. Je komt dan in een overzicht van verschillende trainingen die we voor jullie online hebben gezet. Kies een training en ‘koop’ deze vanuit je abonnement of strippenkaart.  

Extra belangrijk in deze bizarre tijd. Hoe versterk je jouw immuunsysteem?

 1. Integreer krachttraining met een gematigde tot hoge intensiteit in je programma.

Door krachttraining komen er hormonen vrij die via de bloedbaan naar de spiervezel worden getransporteerd. Deze hormonen spelen ook een extra rol bij het reguleren van het immuunsysteem. Ook bij duurtraining komen deze stoffen vrij.

 1. Verminder je totale vetmassa. Een van de voordelen van krachttraining en sport is het verbranden van energie. Houd je dit een langere tijd vol, in combinatie met minder eten, dan verlies je vetmassa. Streef naar een gezond gewicht en verminder je buikomvang.
 2. Blijf je spieren trainen om je langer vitaal en fit te voelen. Sporten zorgt voor vertraging van het verouderingsproces van je immuunsysteem.
  Oudere mensen zijn vatbaarder voor ziekten, ook het actuele Covid-19 is daar een voorbeeld van.
 3. Slaap voldoende, bij voorkeur minimaal 7 uur per nacht.
 4. Heb je een zittend beroep? Sta dan ieder half uur even op en beweeg dan minimaal 1,5 minuut.
 5. Regelmatig sporten zorgt voor een betere bloedsomloop; je hart en bloedvaten blijven in een goede conditie en hier profiteert je hele lichaam van. 
 6. Een gematigde tot hoog intensieve trainingssessie van minimaal een uur zorgt voor de aanmaak van meer glutamine in je bloed. Glutamine is ook een belangrijke brandstof  voor de beschermcellen van je immuunsysteem.
 7. Zorg ervoor dat je naast het sporten ook iedere dag een half uur stevig beweegt. Dit is tevens een goede boost voor je immuunsysteem. Pak dus geregeld de fiets of maak een intensieve wandeling.
 8. Probeer stress zoveel mogelijk te reduceren.  
 9. Eet volgens een gezond en gevarieerd voedingspatroon en zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.
 10. Zorg voor een goede hygiëne.

Tot slot; blijf gezond, blijf bewegen en we zien jullie heel graag online

bij één van de trainingen die Active Personal- & groepstraining aanbiedt.

Sportieve groet, ook namens het Active team,

Nicole Timmerman

Active Personal Training

We gaan in lockdown (deel 3)