• Zwanger en Fit

“Mede dankzij het team van Active Personal Training heb ik met een veilig gevoel kunnen sporten tijdens mijn zwangerschappen”

Evelien Haex 29 jaar aan het woord:

Graag deel ik in deze blog mijn positieve ervaringen over het sporten bij Active Personal Training tijdens en na mijn zwangerschappen.

back in shape 2018
December 2016

In december 2018 was ik zwanger van mijn tweede kindje. In goed vertrouwen heb ik dit direct tegen Nicole verteld zodat ze mij goed kon begeleiden tijdens de trainingen. Gedurende mijn eerste zwangerschap heeft Nicole ook van het begin tot het eind begeleid en heb ik door kunnen sporten tot 37 weken. Het is dat het toen vakantietijd was, anders had ik nog wel langer getraind. Uiteindelijk ben ik met 39 weken vlot bevallen van een mooie, gezonde zoon. Omdat ik door het sporten een goede basisconditie had was ik vlot weer op de been en kon ik het sporten snel weer oppakken. De combinatie van een juist eetpatroon en 2x per week deelnemen aan de groepstrainingen zorgden ervoor dat ik snel de nodige kilo’s afviel en me fit en sterk voelde.

Toen ik Nicole vertelde dat ik opnieuw zwanger was hebben we direct samen afgesproken dat dit wederom ons doel ging worden. Conditie en kracht onderhouden per fase in de zwangerschap en daarna weer op een gezonde manier opbouwen.

Nicole zorgt er tijdens de zwangerschap voor dat de oefeningen volledig zijn afgestemd op jouw gezondheid en die van je baby. Bij twijfel neemt ze geen risico’s en verzint ze een andere oefening die op dat moment het beste bij jou past. Nicole laat merken dat ze kennis heeft van sporten in combinatie met zwangerschap, deelt deze informatie met je en legt uit waarom we doen wat we doen. Dit vind ik persoonlijk erg prettig. Het is belangrijk dat je goed luistert naar de tips en adviezen van Nicole maar vooral ook naar jouw eigen lichaam.

Op 3 juli stond ik na 37,5 weken zwangerschap nog op een Bosu ball met een gewicht in mijn handen squat-oefeningen te doen.

Ik voelde mij erg fit, energiek en sterk. Een dag later, 4 juli, ben ik bevallen van een mooie gezonde dochter. De bevalling is wederom vlot verlopen en mijn herstel ging weer voorspoedig. Na 2 weken verheugde ik er mij al op om weer te gaan trainen. Na de nodige 6 weken rust heb ik het sporten dan ook direct weer opgepakt.

7 weken na de bevalling (mijn eerste training na de zwangerschap)

Op dit moment train ik alweer 3 maanden en ben ik bijna terug op het niveau van conditie en kracht zoals voor de zwangerschap.

Wat extra leuk is om te weten: volgens Nicole heeft sporten óók nog een positief effect op het IQ van je baby. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bewegen tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van de hersenen van het kindje vergroot. Dus dat belooft hele slimme kinderen 😉

Nicole bedankt voor jouw inzet en superfijne, deskundige en prettige begeleiding! Heidi en Joke jullie ook bedankt voor de coaching tijdens de lessen die ik bij jullie heb gevolgd. Mede dankzij het Active-team heb ik met veel enthousiasme, motivatie en vooral met een veilig, fit en sterk gevoel gesport tijdens mijn zwangerschap. Dat zouden meer mensen moeten doen!

Een échte aanrader!

Tot volgende week.

Groetjes,

Evelien Haex

“Met een veilig gevoel kunnen sporten tijdens mijn zwangerschappen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *