SportFit 55+Functionele Circuittraining

Bent u de mooie grens van 55 jaar gepasseerd en wilt u graag trainen in een kleine groep met mensen van uw eigen leeftijd? Dan is de les SportFit 55+ Functionele Circuittraining echt iets voor u!

Het is een afwisselende training voor iedereen die ook op latere leeftijd graag actief en gezond wil blijven. Door het volgen van een speciaal programma zorgen we er samen voor dat uw lichaam sterk en soepel blijft en er geen spierverlies optreedt. U voelt zich gezond en fit en u ervaart hoe fijn en gezellig het is om samen te trainen. 

We beginnen met een goede warming-up en eindigen met een ontspannende cooldown.

Samen werken we aan coördinatievermogen, spierkracht, balans en hoe u de flexibiliteit van uw gehele lichaam kunt verbeteren. Deze aantrekkelijke
 training van 55 minuten bestaat uit een serie aaneengeschakelde oefeningen. Bij deze groepstraining draait het om het opbouwen van kracht-stabiliteit, balanstraining en spierconditie. Hiervoor maken we gebruik van functionele training: uw eigen lichaamsgewicht in combinatie met o.a. de Kettlebell, Barbell,  Resistanceband, Fitball, Medicineball, Bosu-ball, Smart band, Halters, TRX, en de Bosu Ballast-ball.  Het is namelijk belangrijk om uw spieren iedere week verschillende trainingsprikkels te geven. Spieren die meer aandacht nodig hebben en uw houding en motoriek verbeteren, worden op een veilige en effectieve manier getraind.

Het is belangrijk om ook op latere leeftijd goed te kunnen bewegen tijdens uw dagelijkse bezigheden. Makkelijk opstaan uit een stoel of iets oprapen van de grond en niet buiten adem raken als u een trap oploopt. Wilt u dit bereiken, dan is het essentieel om uw lichaam functioneel te blijven trainen. Dit doen we d.m.v. samengestelde oefeningen, ook wel compound oefeningen genoemd. Dit zijn oefeningen waarmee u meerdere spiergroepen traint. Hierdoor neemt uw kracht snel toe en ontwikkelt u een goede stabilisatie van het gehele lichaam.

Door de kleinere groepen van maximaal 17 personen is er voldoende ruimte voor individuele aandacht. Ook deze training wordt uiteraard gegeven onder deskundige begeleiding.

Na de les kunt u nog gezellig napraten onder het genot van een heerlijk vers kopje koffie of thee.

Het effect van spiertraining reikt veel verder dan een strak lichaam. Het is goed voor uw gezondheid en welzijn. Het houdt u op de lange termijn fit en vitaal. Laat u verrassen en meld u snel aan voor een gratis proefles

  • Maandag: 10.00-10.55 uur
  • Donderdag: 10.00-10.55 uur

Wat moet ik meenemen naar de training?

Een grote handdoek, indoor-gymschoenen en een flesje water.