PiShape (1/2 uur Pilates – 1/2 uur Bodyshape)

De PiShape training is een combinatie van 25 minuten Kineticode Pilates en 30 minuten Bodyshape waarbij we in 55 minuten tijd het gehele lichaam trainen, vanuit 2 verschillende invalshoeken.
Na een korte warming-up starten we de training volgens de 3 principes van de Kineticode Pilates; mobiliteit, stabiliteit en kracht staan hierbij centraal. Je leert bijvoorbeeld hoe je met de kracht van de ademhaling en jouw ‘core’ de kracht, balans en flexibiliteit van het gehele lichaam kunt verbeteren.
Tijdens het tweede deel van de PiShape schakelen we over naar de spierversterkende oefeningen van de Bodyshape. We maken o.a. gebruik van je eigen lichaamsgewicht, kettlebell, halter, softball, resistanceband en tube. Het trainingsprogramma is gevarieerd aan bewegingsvormen, zodat het niet alleen leuk maar ook afwisselend blijft. De spieren wennen anders steeds aan dezelfde bewegingen en daardoor zul je op langere termijn minder resultaat boeken. Het is dus belangrijk om de spieren verschillende trainingsprikkels te geven. Spieren die meer aandacht nodig hebben en jouw houding en motoriek, verbeteren, worden op een veilige en effectieve manier getraind. Afwisseling in tempo en omvang is hierbij nodig. Zo ontwikkelen we strakke, atletische spieren. Ook intervaltraining komt geregeld terug in deze Bodyshape.  

Iedere week krijg je een reeks andere oefeningen, waardoor de verschillende spiergroepen optimaal worden getraind.

Deze combinatie les is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau.

Wat moet ik meenemen naar de training?

In het eerste deel trainen we op sokken of blote voeten. Voor het tweede gedeelte; goede indoor-gymschoenen met lichte schokdemping, een handdoek en voldoende water.

  • Door de kleinere groep van maximaal 17 personen is er voldoende ruimte voor individuele aandacht

Sporten is goed voor uw gezondheid en welzijn. Het houd je op de lange termijn fit en vitaal. Alle trainingen worden gegeven onder deskundige begeleiding.

Maandagavond: 19.00-19.55 uur
Woensdagavond: 18.30-19.25 uur

Een proefles is gratis

Neem nu contact op voor meer informatie! Geef u nu hier op voor de PiShape