Beste leden,

Zoals jullie weten zal het kabinet op dinsdag 31 maart nieuwe besluiten nemen omtrent de maatregelen rond het Corona-virus vanaf 6 april. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de huidige maatregelen worden versoepeld.

Achter de schermen zijn we daarom druk bezig om jullie zoveel mogelijk van trainingen te voorzien. Dit kost ontzettend veel tijd, maar we merken dat onze inspanningen gelukkig erg worden gewaardeerd. Maar we hebben, naast de reeds aangeboden compensatieregeling, nóg meer voor jullie in petto. Vanaf volgende week zullen we namelijk een groot deel van de trainingen online gaan aanbieden, zoveel mogelijk op de tijdstippen die jullie van ons gewend zijn! Fitmanager zal opnieuw worden opengezet, maar nu voor het live volgen van online lessen. Hiervoor gaan we de app “Zoom Cloud Meetings” gebruiken. Hierover later meer uitleg. Er komt dus een trainingsrooster speciaal en exclusief voor alle leden van Active Personal Training. Dit rooster wordt gekoppeld aan de Fitmanager-app. Dagelijks worden er verschillende trainingen live aangeboden, voor ieder wat wils. Dus eigenlijk halen jullie de Studio van Active gewoon in huis, hoe fijn is dat!? Je hoeft niet op pad, maar kunt gewoon van thuis uit lekker meedoen met jouw favoriete training.

Hoe werkt het?

In Fitmanager is het actuele aanbod van de online-groepslessen al opengezet voor volgende week. Leden kunnen zichzelf toevoegen als deelnemer aan een training naar keuze. We zullen per week bekijken in hoeverre de maatregelen vanuit de overheid van kracht blijven. Vooralsnog gaat de registratie in Fitmanager van start van

maandag 6 april t/m zaterdag 11 april. Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de weken erna.

 

Let op: aan- en afmelden is mogelijk tot max. 3 uur voor aanvang van de training.

 

Voor de duidelijkheid: alleen de leden die zich officieel voor de training hebben aangemeld via Fitmanager krijgen de inlogcode voor de les toegestuurd via Fitmanager.

De hoeveelheid trainingen waarvoor je kunt aanmelden is gekoppeld aan je abonnement of strippenkaart. Dus heb je een abonnement voor 2x in de week dan kun je, net als voorheen, jezelf voor 2 trainingen aanmelden. Leden die ‘vast’ in een les stonden moeten zich nu weer apart aanmelden voor de online trainingen.

De online trainingen zullen uitsluitend starten bij minimaal 3 aanmeldingen!

Deelname via Zoom Cloud Meetings

Zoals hierboven beschreven gaan we voor de online groepslessen de app “Zoom Cloud Meetings” gebruiken.

De instructies voor het gebruik van deze app zijn als volgt:

 

1. Download de app in de Playstore of Appstore –> Zoom Cloud Meetings

2. Maak een persoonlijk account aan

3. Zet via –> Instellingen –> Meeting –> Always Mute my

Microphone op “AAN” Dit om te voorkomen dat er ruis

ontstaat tijdens de trainingen en iedereen er doorheen gaat praten.

Mocht er wel interactie nodig zijn dan kun je deze instelling

tijdens de ‘meeting’ veranderen met het microfoontje links

onderin beeld. Hiermee kun je jouw eigen geluid makkelijk aan of uit zetten.

 

4. Als je niet wil dat de anderen in de groep jou kunnen zien, activeer

dan de optie ‘Turn off my video’. Je komt dan in de groep niet in beeld,

maar kunt wel de training volgen

 

5. Ongeveer 3 uur voor aanvang van de training krijgen de

deelnemers van mij een code om in te loggen in de les

Dit geldt alleen voor de mensen die zich hebben aangemeld via Fitmanager!

 

6. Activeer de training via de link die je toegestuurd krijgt in Fitmanager

 

7. Klik op ‘Join Zoom Meeting’ en je komt in de betreffende training zodra de training begint.

 

8. Swipe bij aanvang van de training je scherm naar links/rechts om te

wisselen van beeld totdat je alleen de Active Studio + trainer in beeld hebt.

 

9. Voor een beter geluid kun je de telefoon of Ipad aansluiten op een geluidsbox via een kabel of via bluetooth.

 

Tip voor je eigen gemak: wacht niet te lang met het downloaden van de Zoom-app. Het kan maar vast geregeld zijn, toch? Lukt het downloaden van de app niet of heb je problemen met de registratie van je persoonijke account, neem dan contact met ons op d.mv. een mailbericht via Fitmanager.

Extra workouts op social media

Naast bovenstaand trainingsrooster zal ik deze week ook geregeld online komen met korte workouts via social media. Op Instagram ben ik te vinden onder username “nicoleactivept” en op Facebook via de pagina van Active Personal Training. Houd beide accounts in de gaten voor extra livestreams met leuke workouts! Daarnaast worden er ook nog fimpjes opgenomen voor YouTube, die jullie op elk gewenst tijdstip kunnen bekijken. Dus aan keuze geen gebrek.

Heb je geen gewichten of kettlebels in huis, kijk dan of je ze ergens kunt lenen of ben creatief met spullen die je wél in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan flessen, (bak)stenen of vul tassen/emmers met iets van gewicht. Zo kun je toch lekker meetrainen.

 

Nieuwe workouts online via YouTube

– Vanaf vandaag online: BodyShape met Heidi https://youtu.be/1IQoSpT44m8

– De livestream met rek- en strekoefeningen met Nicole https://youtu.be/TgCYQZqzw90

 

– Een korte, energieke Full Body workout met Nicole https://youtu.be/8Ba7q5oUDQc

 

Step-training

Er is ook gevraagd of we online een Step-training kunnen verzorgen. Deze les is niet opgenomen in het rooster omdat maar weinig mensen een step in huis hebben. Via YouTube zal er wel een Step-training worden opgenomen en er volgt bericht zodra de training beschikbaar is.

Voorbereiding voor de workouts

💦 Zorg voor voldoende drinken

– Leg je mat of handdoek klaar

👟 Sportkleding aan, ook handig

– Leg je gewichten, kettlebels of alternatieve creaties klaar

💨 Zorg voor voldoende ventilatie, want JA je krijgt het warm 💪

Tot slot

Wij doen ons uiterste best om jullie zo optimaal mogelijk in trainingen te voorzien, want het is ontzettend belangrijk om in beweging te blijven. De compensatieregeling en de (extra) online trainingen helpen jullie hierbij. Ik zal voor de duidelijkheid nog even uitleggen hoe onze compensatieregeling tot stand is gekomen.

 

De wet beschermt bedrijven en werknemers in zake van overmacht. Zoals jullie hopelijk begrijpen, hebben we hier niet te maken met een ondernemingsrisico. De gevolgen van de huidige corona-maatregelen vallen niet onder onvoorziene uitgaven of een verkeerde investering.

Wij hebben alle opties bekeken en de enige mogelijkheid om ons bestaansrecht te waarborgen is het toepassen van de compensatieregeling, in combinatie met het online trainingsaanbod.

 

De overheid heeft een noodpakket ontwikkeld waarmee ze ondernemers gaan ondersteunen. Helaas hebben wij moeten constateren dat het noodpakket met bijbehorende maatregelen voor ons niet van toepassing zal zijn.

Van de abonnementen betalen we op dit moment onze huur met bijbehorende kosten, personeelskosten etc. Op deze manier willen we voorkomen dat de situatie nog zorgelijker wordt en wellicht nadelige gevolgen heeft voor de Studio.

 

Active Personal Training is geen groot fitnesscentrum of sportketen, maar een kleine onderneming die staat voor kwaliteit van trainingen in kleinere groepen. De toekomst zal moeten uitwijzen of de deuren van de Studio na deze crisis open kunnen blijven.

De overheid roept op om zeker de kleine ondernemers te blijven ondersteunen. Ik hoop dan ook op jullie begrip voor onze maatregelen en ik ben blij met de vele steun die ik van jullie ontvang. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor.

Take care en blijf gezond.

Tot snel bij een van onze online workouts 💪

 

Lieve groet,

Nicole Timmerman

Goed nieuws: Online samen trainen via ZOOM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *