Gezond en fit tijdens mijn zwangerschap

Floor: “Zelfs mijn verloskundige wilde weten welke sport ik had gedaan…”

Sporten tijdens mijn zwangerschap onder deskundige begeleiding, dát is wat ik graag wilde. Via internet kwam ik al snel terecht bij Active Personal Training en dat sprak me meteen aan. Tijdens het intakegesprek kon ik goed aangeven wat mijn doelstelling was, namelijk fit en gezond blijven tijdens de zwangerschap. Nicole vertelde dat ze hier veel ervaring mee had, maar ook dat de trainingen ervoor zouden zorgen dat ik na de bevalling weer snel terug ‘in shape’ zou zijn. Dat was precies wat ik zocht!

Ik ben dan ook vol energie gestart met iedere week een uurtje Personal Training van Nicole. Tijdens de lessen kon Nicole me precies uitleggen waar iedere oefening goed voor was en waarom we bepaalde oefeningen deden. Ze lette goed op mijn houding en corrigeerde meteen waar nodig. Ze zorgde er ook voor dat ik tussen de oefeningen door rust pakte en hield me verder goed in de gaten. Veiligheid stond altijd voorop. Door te blijven praten wist Nicole welke oefeningen voor mij fijn waren en als ik ergens last van had speelde ze daar meteen op in met alternatieve oefeningen. Zo bleef ik toch mijn hele lichaam trainen zonder klachten of overbelasting. Dit was echt heel fijn. Naarmate de weken verstreken merkte ik dat ik steeds sterker werd, ondanks de extra zwangerschapskilo’s die ik erbij kreeg.
Gelukkig ben ik, dankzij de Personal Trainingen, in totaal maar 8 kilo aangekomen.

De trainingen waren niet alleen serieus maar ik heb ook erg met Nicole kunnen lachen. Ze vertelde ook vaak over haar eigen ervaringen en heeft me veel tips gegeven, bijvoorbeeld over het moederschap. Ik heb dus niet alleen op fysiek gebied van haar geleerd.

Met 39 weken en 3 dagen heb ik mijn laatste Personal Training gehad. Ik had nog langer kunnen en willen doorgaan maar 4 dagen later, met precies 40 weken, is ons mooie meisje geboren op 14 februari 2020. Het was een lange bevalling maar ik weet zeker dat ik door het sporten de conditie en kracht had om door te gaan en ons meisje op de wereld te zetten. Zelfs de verloskundige vroeg welke sport ik had gedaan aangezien mijn bekkenbodemspieren zo sterk waren.

Sporten bij Nicole tijdens de zwangerschap zou ik écht iedereen aanraden. Het is ontzettend fijn om, terwijl je lichaam zo verandert, juist te zorgen dat je sterk en fit blijft. Ik kan niet wachten om over een paar weken het sporten weer op te pakken!

Nicole, bedankt voor alles wat je me hebt geleerd en hoe je mij door de zwangerschap heen hebt geholpen. Mede dankzij jou heb ik de 9 maanden zonder problemen doorlopen en voelde ik me top. Het waren fijne en gezellige uurtjes!

 

 

Floor: “Zelfs mijn verloskundige wilde weten welke sport ik had gedaan…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *