BLIJF STRESS DE BAAS

We voelen vaak de druk om succesvol te zijn of hebben moeite om om te gaan met onze hormonale veranderingen. Een holistische benadering van onze gezondheid helpt ons de innerlijke balans te herstellen.

Sport verbetert de werking en het herstel van die onderdelen in je hersenen die jouw stressgevoel afremmen en daarmee ook de productie van stresshormonen.

Er komen belangrijke stoffen vrij bij bewegen, waaronder serotonine, dopamine, BDNF en endorfine. De laatste twee stofjes ondersteunen de werking van de hippocampus. De hippocampus zit in je hersenen en remt de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Als je langere tijd teveel stress ervaart, gaat je hippocampus minder goed functioneren. Zorg er dan voor dat je hippocampus blijvend positief wordt ‘getuned’. Hoe doe je dat? Door te bewegen inderdaad!

Daarnaast raad ik je aan om ook jouw persoonlijke stressfactoren op je werk en in je privésituatie goed onder de loep te nemen. Stel prioriteiten en probeer voor jezelf keuzes te maken in wat wel of niet noodzakelijk is. Probeer daarnaast om nieuwe gewoontes te integreren in je dagelijks leven om stress te verminderen. Sporten is hierbij ontzettend belangrijk en dat is precies waar Active Personal en groepstraining jou bij kan helpen!

Beter uitgerust door sporten

Het einde van het jaar is vaak een drukke periode voor veel mensen. De feestdagen staan voor de deur, maar ook op het werk moet nog vanalles gebeuren. Daarnaast leggen we de lat vaak hoog voor onszelf en nemen te weinig tijd voor het ontladen van lichaam en geest.

Door te sporten wordt je lichaam moe en ben je minder gestrest. Na het sporten voel je je ontspannen. De zorgen van alledag zijn uit je lichaam. Door te bewegen houd je je lichaam in vorm, je huid verbetert en je spieren worden sterker. Je slaapt beter waardoor je de volgende dag er weer fris tegenaan kunt. En als je jezelf krachtig voelt, straal je ook zelfvertrouwen uit.

Is het nog niet gelukt om te starten met sporten of aan je gezondheid te werken? Maak dan nú goede voornemens en investeer in een leven vol energie, samen met Active Personal en groepstraining. Voel je fitter, sterker, gezonder en profiteer van de vele voordelen voor jouw lichaam en geest. Samen keihard werken aan een gezonde leefstijl. Dat is waar Active voor staat!

De stap naar een gezonder leven

Met meer dan 30 jaar ervaring in de sportbranche sluit Nicole Timmerman naadloos aan op de wensen van haar klanten en helpt ze om de stap te maken naar een gezond, sterk en energiek leven. Nicole weet als geen ander hoe ze mensen kan begeleiden en motiveren om actief hun leefstijl te veranderen. Of het nou gaat om Personal- of Duotraining of een gevarieerd aanbod aan groepslessen, alles is mogelijk. Bij het aanbod aan groepstrainingen wordt Nicole ondersteund door twee fanatieke instructeurs: Joke Rutjens en Heidi van den Kerkhof.

De Studio

Bij Active Personal Training sport je in een mooie, moderne trainingsstudio. De ruimte, met een afmeting van 200 m2, is precies geschikt voor het trainen in kleinere groepen. En dat is precies één van onze belangrijkste speerpunten. Je krijgt altijd de persoonlijke begeleiding en aandacht die jij verdient, ook in de groepslessen. Door de kleinere groepen kunnen we goed inspelen op individuele niveaus en alternatieven bieden als iemand last heeft van een blessure.

BLIJF STRESS DE BAAS