KLAAR VOOR DE UITDAGING

Bas Poel aan het woord: 

Ik ben de dagen aan het aftellen. Dinsdag 27 augustus start ik met Sportvasten, een rigoureuze en wetenschappelijk bewezen methode om snel fitter te worden en een handvol overtollige kilo’s te verliezen. Het recept: 10 dagen vasten en sporten in combinatie met het gebruik van speciale voedingssupplementen. Pittig? Nogal, zo heb ik me laten vertellen. Maar ook nodig.

Nadat ik 10 maanden geleden stopte met roken, maakte de nicotinezucht geleidelijk plaats voor chronische honger. Het eten smaakt veel beter en door de zee aan tijd die ik als niet-roker opeens heb, loop ik ’s avonds regelmatig heen en weer tussen tv en voorraadkast. Meestal weet ik me in te houden, soms is de rem ver te zoeken. Borrelnoten knabbelen nu eenmaal veel lekkerder dan een appel. En Jezus veranderde niet voor niets water in wijn.
Doordat ik vier keer per sport (lees 5 kilometer hardlopen + outdoor training) blijft de ‘schade’ beperkt tot zo’n vier extra kilo’s. Buikvet, aangevuld met een beginnende onder. Om dat er vanaf te krijgen, is zwaarder geschut nodig. Mijn kanonnenvuur heet Sportvasten. Ook wel The Metabolic Switch genoemd.

Onder begeleiding van Sportvastencoach Nicole Timmerman van Active Personal Training wordt mijn verbrandingssysteem als het ware gereset. In 10 dagen tijd maakt mijn lichaam de switch van suiker- naar vetverbranding. De eerste dagen mag ik nog iets eten. Daarna leef ik enkele etmalen op water, thee en een vloeibare substantie (aminozuren) met aardbeiensmaak. Vervolgens wordt de voeding weer langzaam opgebouwd. Om de vetverbranding te optimaliseren moet ik elke dag een half uur sporten, ook op de dagen dat het lichaam geen voedsel binnenkrijgt. Gevaarlijk? Nee. Het schijnt dat je zelfs in de vastenperiode barst van de energie omdat het lichaam weer doet wat het van nature eigenlijk behoort te doen: vet in plaats van suiker verbranden. Daarbij is er te allen tijde de personal coach. Nicole houdt de vinger aan de pols, stuurt bij waar nodig en geeft adviezen om de levensstijl blijvend te veranderen en niet in oude eetpatronen te vervallen.

Ik hou wel van een uitdaging. Stap 1 is gezet. Nog 10 nachtjes slapen. Na Nederweert-kermis gaat het roer om.
Vanavond eten we bami met kipsaté. Ik kan je zeggen: dat wordt bunkeren. 😉

Benieuwd naar mijn ervaringen met Sportvasten? Volg vanaf 27 augustus mijn blog, hier op Facebook.

Meer info
https://www.facebook.com/588230137914022/posts/2846914052045608?s=1023675001&sfns=mo

💪🏼🔥

Klaar voor de uitdaging (Fittergy Sportvasten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *