Lekker in je vel, daar gaat het om!

 

Tijd voor een nieuwe Active-blog, voor sommigen van jullie wellicht uit onverwachte hoek.

 

Heidi aan het woord:

Mensen die ik de laatste jaren heb ontmoet weten dit niet, maar ik ben echt niet altijd zo afgetraind geweest als nu. Sterker nog, zelfs de mensen in mijn directe omgeving kunnen het zich niet eens meer herinneren. Maar ook ík heb de flow gekend waarbij mijn lichaam en geest uit balans waren. Bijna 7 jaar geleden heeft Nicole mij geholpen de knop om te zetten en daar ben ik haar nog steeds ontzettend dankbaar voor.

Sinds mijn jeugd heb ik altijd veel gesport: jazzballet, turnen en voetballen, ik deed het allemaal tegelijk. In totaal heb ik 21 jaar gevoetbald en ben pas bij de zwangerschap van mijn jongste definitief gestopt. Inmiddels was ik moeder van twee kinderen en daar lag mijn focus. Mijn lichaam was even niet belangrijk. Maar op een gegeven moment werd ik niet meer vrolijk van mijn eigen spiegelbeeld. Ik zat letterlijk niet meer lekker in mijn vel. Dus ging ik nóg meer eten en snoepen omdat ik vond dat ik dat had verdiend. Ik hoopte dat ik me daarna beter zou voelen, maar dat was natuurlijk niet zo. “Morgen ga ik balansen”, dacht ik dan. Maar morgen schoof steeds verder op. Het werden jaren en ik had inmiddels geen idee meer hoe ik deze cirkel moest doorbreken.

Ik heb altijd graag gedanst, vroeger al. Maar nu stond ik met feestjes aan de zijkant, onzeker. Iedereen zou naar me kijken en over me praten… althans dat dacht ik. Als ik mijn onzekerheden uitsprak, dan zeiden mensen: “och, het valt wel mee bij jou, toch?” Het excuus dat het nog naweeën waren van de zwangerschap is ook niet meer reëel na bijna 2 jaar. Misschien waren mijn extra kilo’s niet eens zo heftig in vergelijking met anderen. Maar tussen mijn oren zat het niet goed, en dat is nog veel belangrijker!

De foto die bij deze blog staat gaf voor mij de doorslag. Ik weet nog hoe ik daar stond, in Barcelona. Rechtop, adem en buik maximaal ingehouden. Vanaf dat moment dacht ik: dit wil ik echt niet meer!

Mijn zoektocht ging beginnen: wat vind ik leuk om te doen? Ik ben een teamplayer, heb totaal geen zelfdiscipline om alleen te trainen. Ik had echt iemand nodig die me stimuleerde om te sporten. Precies in die periode leerde ik Nicole kennen. Zij adviseerde me om haar lessen te volgen en kracht- met conditietraining te combineren. Maar als ik ergens een hekel aan had dan was het wel krachttraining…

Tijdens de eerste trainingen kwam ik mezelf echt een aantal keren tegen: ik vond het zwaar en moest de technieken nog leren. Maar ik volgde het advies van Nicole op en bleef haar lessen volgen. Sterker nog: ik kreeg er steeds meer plezier in. Nicole straalt zoveel energie uit tijdens de trainingen dat je er niet eens over nadenkt om te stoppen. Ik ging krachttraining zelfs leuk vinden, wie had dat gedacht!?

Ik had de juiste flow te pakken en sportte gemiddeld 4 uur per week. Het gaf mij heel veel positieve energie. Daarnaast ging ik op mijn voeding letten. Nicole adviseerde om geen streng dieet te volgen, maar bewuster te eten. Voorheen kon ik ieder moment van de dag eten, ik had altijd honger en at teveel. Nicole gaf me verschillende tips over het aanpassen van mijn voeding. Ik ben mijn porties gaan verkleinen en at vooral ’s avonds geen chips, nootjes, koekjes of chocola meer. Want als ik aan een zak chips of nootjes begon, dan moest die ook leeg. De eerste weken viel het zwaar, maar als ik de resultaten op de weegschaal zag, dan voelde dat geweldig. Een betere stimulans kun je niet hebben!

Als ik een verjaardag had, dan compenseerde ik dat stukje vlaai bijvoorbeeld met minder koolhydraten in de avondmaaltijd. Dat was voor mij echt een geweldige tip, want ik wil wel blijven genieten van lekkere dingen.

In 7 maanden tijd was ik ruim 10 kg afgevallen. Ik was super blij met mijn nieuwe lichaam. Ik had meer zelfvertrouwen en straalde dat ook uit. Het is zo belangrijk dat je lekker in je vel zit, want dat werkt door in alles wat je doet. Alle energie die je in jezelf stopt krijg je dubbel terug. Na die 7 maanden bleef ik doorgaan met het sport- en eetpatroon van Nicole en ik merkte zelfs een jaar later dat mijn figuur nog steeds veranderde. Zo fijn!

Ik ben tot op de dag van vandaag ontzettend blij dat ik Nicole heb leren kennen. Zij heeft me de drive gegeven om mijn doel te bereiken. En dat resultaat ook vast te houden. Zonder haar was dat nooit gelukt. Haar positieve energie en doeltreffende trainingen zijn onmisbaar voor mij. Zonder Nicole als mentale coach zou ik makkelijk teruggevallen in mijn oude gewoonten. En dat wil ik nooit meer!

Inmiddels sport ik gemiddeld 3-4 uur per week bij Active Personal Training. Het is een investering in mezelf en voel me er heerlijk bij. Ik combineer de Functionele Circuittraining met Zumba, BodyShape en de Outdoortraining. De trainingen zijn heel afwisselend, intensief maar vooral ook erg gezellig. En daarom houd ik het makkelijk vol!

Lieve Nicole, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: dankjewel… voor alles! ?

x Heidi

 

Nicole aan het woord:

Ik vond het tijd om jou een keer in het zonnetje te zetten.  Ik ben ontzettend trots op jou en op jouw switch naar een actieve leefstijl. Je hebt veel meer energie, je bent sterker, fitter, slanker en wat vooral belangrijk is; je zit beter in je vel. Sporten is gezond voor lichaam en geest.  Je houdt het nog steeds goed vol en het is een onderdeel geworden van je leefstijl.  Een heel gezond besluit heb je destijds genomen.  Door de krachttraining heb je meer spieren gekregen en daardoor is je stofwisseling in rust hoger, je vetverbranding wordt extra gestimuleerd. Wanneer je krachttraining en cardiotraining (ook o.a. met interval, HIT /Tabata) combineert met een gezond eetpatroon zul je daarom op een effectievere manier afvallen. Je hebt een krachtig, gezond en mooi lichaam waar ik niet alleen als Personal Trainer/coach maar ook als vriendin super trots op ben.

Starten met sporten is in de meeste gevallen ook starten met een actievere en gezonde leefstijl. Wil jij net als Heidi het roer omgooien?
Neem eens een kijkje op mijn website voor meer informatie en stuur me vrijblijvend een privé-bericht. Ik help je graag naar lifetime energiek sterk en gezond leven.

Heidi, ik zie je morgen bij de Functionele Circuittraining en je weet het: Go with the Active flow!

Be strong get strong

Liefs Nicole x ????

Lekker in je vel, daar gaat het om! (Een nieuwe Active-blog uit een wellicht onverwachte hoek)

13 gedachten over “Lekker in je vel, daar gaat het om! (Een nieuwe Active-blog uit een wellicht onverwachte hoek)

 • maart 25, 2018 om 5:59 pm
  Permalink

  Wauw hè kei goed van jou en vooral dat volhouden en evengoed genieten van alles maar dan anders. Topper ben je. En ja nicole jij ook

  Beantwoorden
  • maart 25, 2018 om 8:14 pm
   Permalink

   Dankjewel! Je bent voor Active ook een topper met een super doorzettingsvermogen. Trots ook op jou. Tot morgen. Samen sterk niet waar!

   Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 6:01 pm
   Permalink

   Dankjewel Joyce ? Ja volhouden, dat is de kunst. Maar met de juiste Active-flow is het geen probleem hè ??Tot snel xx

   Beantwoorden
 • maart 25, 2018 om 10:54 pm
  Permalink

  Wat een mooi verhaal! Wat ben jij een krachtige mooie vrouw Heidi!!! Van buiten en van binnen!!! Wat heb je met je doorzettingsvermogen en wilskracht veel bereikt!!! Ik ben super trots op je, petje af!!!
  Nicole ik wist het al ik sport nog maar kort bij je, ik had er een goed gevoel bij om bij jou te komen sporten! Met jouw enthousiasme, en je zeer goede trainingsprogramma voor Heidi, en natuurlijk haar eigen inzet en doorzettingsvermogen hebben jullie dit hele mooie resultaat bereikt!!! Jullie zijn allebei power vrouwen!!! Ik ga er van uit dat ik nog jaren met plezier bij active sport!

  Groetjes van Annelies.

  Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 6:07 am
   Permalink

   Annelies je merkt nu al na een aantal maanden hoe goed je ontwikkelt en daar mag je super trots op zijn. Mooie woorden daar starten we de maandag mee op. Tot straks bij de SportFit 55+ ???

   Beantwoorden
   • maart 26, 2018 om 11:40 am
    Permalink

    Dank je wel Nicole voor je support! Het was een mooie stevige training vanmorgen! Wel lekker dat transpireren, lekker werken aan je kichaam en geest! ??

    Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 6:03 pm
   Permalink

   Wow, dankjewel voor alle complimenten Annelies ? Word er verlegen van ?

   Beantwoorden
 • maart 25, 2018 om 10:59 pm
  Permalink

  Wauw Heidi!! Wat mooi om jouw verhaal nu eens helemaal te lezen! Je mag heel trots zijn op jezelf. En je ziet er prachtig uit. Ken je ook niet anders. En dat is inmiddels al effe.
  En waar Nicole jouw drive is (en de mijne ook uiteraard) ben jij ook een beetje mijn drive! Want jij geeft mij ook een hoop positieve energie als ik weer naast je mag staan met de zumba bijvoorbeeld. Altijd leuk als jij er bent. Keihard werken maar ook lekker lachen!!
  Zo fijn. Zou de heerlijke trainingen en Nicole en jij (en alle anderen natuurlijk) niet meer willen en kunnen missen!!

  Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 6:04 am
   Permalink

   Wat lief! Jij bent ook een Active topper. Hard werken, sterk en fun. Vindt het fijn als je er bent, maar dat weet je wel hè! ??

   Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 6:12 pm
   Permalink

   Ah lief Cindy ? En leuk om te horen dat ik jou ook energie geef! Dankjewel voor je complimenten. Je bent zelf ook goed bezig ?? Woensdag weer gezellig samen dansen bij de Zumba ??

   Beantwoorden
 • maart 26, 2018 om 4:09 pm
  Permalink

  Wat een power vrouw ??ben je Heidi, trots mag je zijn met wat je hebt bereikt en dat je het met ons deelt.
  Je ziet er geweldig uit maar je bent ook nog eens super leuk, gezellig en vol energie en dit breng je ook aan ons over. Dank daarvoor!

  Maar vooral wil ik Nicole personale trainer van “Active” bedanken want zei is onze drijfveer in al onze lessen.??

  Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 4:22 pm
   Permalink

   Wat een mooie woorden, dankjewel! Tot vrijdag ????

   Beantwoorden
  • maart 26, 2018 om 6:17 pm
   Permalink

   Dankjewel Anja ?! Fijn om te horen dat ik mijn energie ook kan overbrengen op jou! Zo motiveren we elkaar allemaal hè ? Tot vrijdag weer, gezellig ??

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *